En dit is een

Pinsa

De Pinsa is een ambachtelijk Italiaans product. Het woord Pinsa komt van het Latijnse ‘pinsere’ wat ‘uitrekken met de hand’ betekent.

Door de combinatie van mooie natuurlijke ingrediënten en het lange bereidingsproces is de Pinsa knapperig van buiten, zacht en luchtig van binnen en zeer licht verteerbaar. De speciale bloemmix waarmee de bodems worden gemaakt, is samengesteld uit tarwe- en sojameel, rijst en zuurdesem.

Het resultaat is een met de hand gemaakt, gehydrateerd deeg, zonder vetten of suikers dat direct is ingevroren na afbakken om de unieke kenmerken volledig te behouden. De unieke mix van meel, hoge hydratatie en langzaam, koud fermentatieproces maken van de Pinsa een caloriearm, koolhydraatarm, vetarm en veganistisch product.

De bodem leent zich goed als sandwich voor ontbijt en lunch, foccacia op de antipasti/borrelplank, voor- en hoofdgerecht op het menu of heerlijk on the go.

Lekker, een Pinsa bij de borrel

Beleg
Beleg de Pinsa naar eigen smaak en creativiteit. De bodem leent zich goed om belegd te worden met hartige of zoete ingrediënten voor zowel de kleine als grote trek.

Variatie
De Pinsa kan worden gebruikt als basis voor elk favoriet recept en kan daarom als pizza focaccia of sandwich worden gegeten op ieder moment van de dag.

Bakken
Plaats de Pinsa in de voorverwarmde oven (aanbevolen temperatuur 250°C) en bak je pinsa in ongeveer 5 minuten tot de gewenste knapperigheid is bereikt.

Geniet ervan. Eet smakelijk!

Closeup,Hand,Of,Chef,Baker,In,White,Uniform,Making,Pizza